Dat is een tegenvaller!

Sinds april hebben we in plaats van het woud van websites voor al onze verschillende bands deze centrale site van Ben’s Bookings. Ben Blue solo, Big Bucks & Easy Money, K’BAM!, Madame Jeanette & the Peppers, Hurricane Bob en het niet al te actieve Ben Blue Acoustic Trio allemaal netjes bij elkaar met mooie formuliertjes, bergen media, een flitsende Home-page (al zeg ik het zelf) en vooral, hallelujah, nog maar één agenda om bij te houden.

De eerlijkheid gebied om toe te geven dat het sinds de lancering van deze site niet echt storm heeft gelopen met aanvragen en wij kunnen ons zelf eigenlijk ook niet meer terugvinden via Google. Zes weken geleden kregen we het lek boven; er is ergens een vakje aangevinkt waardoor alle zoekrobots de toegang tot de site verboden werd. Dan houdt het dus op. Ik ga niet zeggen wie dat vakje heeft aangevinkt maar ik was het niet.

Dat vakje hebben we dus gelijk uitgevinkt en we zijn ons eens ernstig gaan verdiepen in het verschijnsel Search Engine Optimalisation (SEO). Dat is een hele wetenschap en ik denk dat we intussen aardig gesearchengineoptimaliseerd zijn. Echter, na een kleine zes weken is nog steeds niet één van de bands door Google erkend en dat zuigt. En is slecht, erg slecht voor de cash-flow. Dus het gaat niet goed.

Wat ik wel steeds vind als ik zeer bescheiden de naam van een van mijn bands google is de Facebook pagina die FB zelf heeft aangemaakt van de bands waarin ik speel. Die scoren best goed en daarom is het jammer dat ik daar zelf niets aan toe lijk te kunnen voegen. Een linkje naar deze site zou al heel leuk zijn maar dat is niet makkelijk, of misschien wel onmogelijk. Weet iemand van de geachte lezers daar misschien meer van?

Intussen doen we wat we kunnen. We investeren in AdWords en Facebook advertenties, zoeken linkpartners en ik probeer mijn facebook vrienden zoveel mogelijk hierheen te lokken met verhaaltjes zoals dit. Als je dit leest is dat waarschijnlijk gelukt 😉

Ook heb ik like- share- en win acties overwogen, met bijvoorbeeld een gratis optreden van ondergetekende voor de zoveelste die mijn site deelt maar tijdens het ontdekken hoe dit werkt kwam ik er achter dat FB (En FB gebruikers) dat helemaal niet goed vinden en je het dus beter niet kan doen. Ik kan je natuurlijk wel gewoon vragen om de site (hoeft niet per se de Home-Page te zijn) te delen omdat je mij een aardige gast vindt.

En laat ik nu eens helemaal eerlijk blijven; Ik deel zelf al een tijdje alleen pagina’s van echte goede vrienden (En dat zijn er helaas geen 1242) of pagina’s die ik echt heel tof vind. Of die aan deze beide criteria voldoen. En aangezien dat mijn norm is vind ik dat het ook de jouwe mag zijn. Kan ik gelijk ff checken hoe die dingen zitten.

Dus voor de korte termijn: Likes, shares en linkpartners gezocht en duimen dat Google me eerder vindt dan de faillissementsdeurwaarder. U wordt vriendelijk bedankt.