Highway Chile – Steenbergen

Laden Evenementen

Hardrock en Heavy metal met de oudgedienden van Highway Chile en Helloïse in het anders zo rustige Steenbergen.

Een van Nederlands meest roemruchte hardrock bands is zonder enige twijfel Highway Chile. Samen met bands als Vandenberg, Vengeance, Helloïse en Bodine behoort Highway Chile in de jaren ’80 tot de vaandeldragers van de Nederlandse (hard)rock, waarvan de populariteit tot ver over de grens reikte.
De band, begin jaren ’80 opgericht door gitarist Martin Mens en meesterdrummer Ernst van Ee, is anno 2020 nog steeds een act waar terdege rekening mee moet worden gehouden. En niet alleen door het sterke songmateriaal van classic albums als Storybook Heroes (1983) en Fever (1984)! Ook het materiaal van recente releases als Keeper of the Earth (2008) staat garant voor een kolkende set op de planken. Daarbij valt vooral op dat verschillende leeftijdsgroepen de band kunnen waarderen. Ouwe rockers staan naast de jonkies voor het podium de teksten mee te zingen!
Begin 2002 heeft de band een reunietour gedaan met als afsluiting een opname van een live-cd met de toepasselijke titel “On the Road Again”. Dit is de eerste live-cd ooit uitgebracht van een Nederlandse hard-rockband. Op deze cd is nog Robert Soeterboek als zanger te horen alsmede het flitsende gitaarspel van Attila Szabo. Beide zijn vervangen in 2003.
Door de respons die de band tijdens deze reunietour heeft gekregen besloot de band om door te gaan en tevens aan nieuw repertoire te werken. Versterkt met gitarist Gert Nijboer en zanger Stan Verbraak (bekend uit Helloïse) heeft de band in 2008 in de Excess studio een album opgenomen met de titel “Keeper of the Earth”. Na de opname is Marchell Remeeus (ex-Helloïse) toegetreden als bassist. In 2020 heeft de oorspronkelijke Highway Chile gitarist Ben Blaauw Gert vervangen.
Momenteel treedt de band op met een eigen whiskyvat op het podium en gaat samen met het publiek de whisky met hun Metal muziek “live infusen”, en is ook weer nieuwe songs aan het schrijven.
Alfred Lagarde (ook een whiskyliefhebber) zei altijd: ”Rock and Roll is better than music….and Highway Chile rocks!!!”, waaraan wij toevoegen: “Still going strong in 2020 with their own Metal Infused Whisky”.
Een band die je niet mag missen!
De bandleden
Stan Verbraak – Vocals
Martin Mens – Guitars
Ben Blaauw – Guitars
Marchell Remeeus – Bass
Ernst van Ee – Drums

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant