Madame Jeanette & the Peppers. Jazz combo gevraagd? Madame Jeanette & the Peppers, jazz, lounge, easy listening en close harmony.

Prettige en verzorgde lounge muziek.

Madame Jeanette & the Peppers brengen jazz, lounge & easy listening met drie leadvocalisten, vierstemmige zang en instrumentale begeleiding van gitaar, bas en drums. De band ziet er altijd stijlvol en verzorgd uit en creëert een prettige ambiance.
 Het volume kan aangenaam laag worden gehouden, maar desgewenst kan er ook een tandje bovenop.

GENRE
Jazz, lounge, easy listening, soft pop, close harmony
VOORBEELDEN
Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Carpenters, Eagles, Sam Cooke, Carol Emerald, CSNY etc.
GELEGENHEDEN
Restaurant, Bruiloft, Café, Tuinfeest, receptie

Prijzen

De prijs van een optreden van Madame Jeanette & the Peppers is afhankelijk van de lengte van het optreden, de afstand vanaf Capelle a/d IJssel, welke apparatuur nodig is en nog wat extra opties zoals licht en pauzemuziek. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave via ben@benblue.nl

Een gezellige middag of avond met Madame Jeanette?

of:
Boek Madame Jeanette and the Peppers

Over Madame Jeanette & the Peppers:

Het combo werd opgericht in de nazomer van 2011. Jeanette was op zoek naar een nieuwe band en partner Ben Blue stelde voor samen iets op te zetten. In eerste instantie moest dit een jazz combo worden; iets waar Ben nog helemaal geen ervaring mee had en wat zodoende nog eens een beetje spannend was. Een ritmesectie werd snel gevonden in bassist Ed de Jong en drummer/percussionist Stephen Caruana, beiden doorgewinterde musici en collega-muziekschooldocenten van Blue. Het repertoire werd gezocht bij klassiekers van Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en dergelijke.

Omdat Ben en Ed al jaren lead zingen in verschillende formaties, en Jeanette, begonnen als achtergrondzangeres, het prima vindt om eens iemand anders aan het woord te laten, kozen ze er voor om de leadpartijen te verdelen, zij het met een nadruk op Jeanette, die tenslotte de leading lady van dit gezelschap is. Hierdoor krijgt de band een veel gevarieerdere sound dan veel andere combo’s.

Eind 2013 vertrekt drummer Steve terug naar Australië om daar zijn geluk verder te beproeven. Hij wordt opgevolgd door een oude vriend van Blue en Jeanette; de Rotterdamse drummer Onno Roëll, die naast zijn grote aantal andere bands nog wel plaats heeft voor een combo er bij.

De toch al rijke harmonievokalen van de band worden hiermee nog fraaier omdat Onno naast het drummen ook moeiteloos zijn stem aan het geheel leent zodat we nu in het viermansgezelschap vier volwaardige vocalisten hebben.

Dit maakt het mogelijk om nog meer harmonievocalen en achtergrondkoortjes toe te voegen. Dat werkt zo goed dat het combo al snel songs aan het repertoire toevoegt die op meerstemmige zang gebaseerd zijn, zoals de nummers van the Eagles en CSNY.

Opvallend zijn de goede sfeer en de gezelligheid binnen de band. De muzikanten zijn allemaal zeer ervaren en hebben in heel veel verschillende bands gespeeld, maar zelden is het zo relaxed en ongedwongen als bij dit combo. Door hun vakmanschap kunnen ze schijnbaar moeiteloos op hoog niveau musiceren, zodat er tijd en energie overblijft voor gezelligheid en een beetje humor.

Madame Jeanette

Madame Jeanette, zangeres van the Peppers. band boeken voor een trouwerij? Madame Jeanette & the Peppers, jazz, lounge, easy listening en close harmony.

Madame Jeanette zingt al van jongs af aan. Thuis speelde één broer orgel en met de andere broer op gitaar werd er vrolijk op los gemusiceerd. Toen ze ongeveer tien jaar oud was trad Jeanette toe tot het lokale kerkkoor, waar ze enige jaren in gezongen heeft.

Rond 1999 kwam ze als toetseniste/achtergrondzangeres in een pop/rock band. In die tijd probeerde Jeanette zich vooral onzichtbaar te maken achter pilaren of in donkere hoekjes, aan de zelfverzekerdheid moest nog gewerkt worden. Jeanette nam zanglessen en werkte intensief aan presentatie en performance, wat haar in latere bands goed van pas kwam, onder andere in een discoband, waar ze vanaf 2006 met nog twee zangeressen meerstemmig zong en veel werk van de aankleding maakte.

Op aanraden van een vriend ging Jeanette meer jazz zingen en waagde ze zich ook aan leadpartijen. Dit resulteerde in een vocaal duo waarmee ze jazz en easy listening zong.

Na een jaar van rust op het muzikale vlak werd in 2011 dit combo opgericht, waarmee nu enthousiast en met veel plezier wordt gespeeld.

Ed de Jong zingt en speelt bas bij Madame Jeanette & the Peppers. bandje boeken voor huwelijk? Madame Jeanette & the Peppers, jazz, lounge, easy listening en close harmony.

Eddy de Jong

Eddy de Jong is geboren in een muzikantengezin en opgegroeid tussen de muzikanten in theaters en geluidsstudio’s. Muziek is hem dus met de paplepel ingegoten. Rond zijn tiende jaar is hij verliefd geworden op de basgitaar. Dit instrument is ook de liefde van zijn leven gebleven. Na gespeeld te hebben in diverse school- en vriendenbands heeft Ed op 20-jarige leeftijd besloten om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Het “vak” heeft Ed in de praktijk geleerd als bassist/zanger bij een showorkest. Met dit orkest heeft hij enige jaren door Duitsland. Oostenrijk en Zwitserland rondgereisd. Eenmaal terug in Nederland heeft hij met diverse bands veel grote Nederlandse artiesten begeleid. Daarnaast heeft hij een studie gedaan aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds zijn afstuderen geeft Ed, naast het spelen, les op de popafdeling van de Rotterdamse muziekschool (SKVR).

Het initiatief van Ben en Jeanette om dit combo te starten maakte Ed meteen enthousiast. Het idee om met een groep gelijkgestemden (samen) mooie muziek te gaan maken met de daarbij behorende close harmony vocalen geeft hem het gevoel van een “warm bad” en mede daardoor heeft hij nu van zijn werk weer zijn hobby gemaakt.

Drummer Onno Roell bij Madame Jeanette & the Peppers. Dit jazz, easy listening, lounge en close harmony combo is te boeken bij Ben's Bookings.Onno Roëll

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en een leven zonder muziek is een leven zonder inhoud. Dat begreep Onno blijkbaar al in de wieg: hij kon goed huilen, totdat zijn moeder ontdekte dat hij een tevreden luisterende baby werd zodra ze de transistorradio naast de wieg aanzette.

Iets later begon hij liedjes mee te neuriën. Onno: “thuis bespeelden mijn beide ouders diverse instrumenten en het was dan ook niet vreemd dat ook ik een instrument ging bespelen.”De kennismaking met de piano verliep stroef, maar met de stokken ging het beter.

Op de muziekavonden die zijn ouders thuis organiseerden trommelde hij als 11-jarige op een kastje mee met de evergreens en fantastische bebop-jazznummers die werden gespeeld. De liefde voor het drummen was geboren en na een mislukte flirt met de fanfare sloot hij zich met zijn eerste drumkitje aan bij twee muzikale buurjongens, waarmee hij op zolder bebop-jazz speelde.

Vele bands met diverse stijlen, tot zelfs symfonische rock volgden. Zijn muzikale smaak werd daardoor steeds breder en naast het drummen ontdekte hij de leuke kanten van het zingen. Blues, jazz, funk, soul en fusion zijn zijn favoriete stijlen: “Het zijn stijlen waarin ik mijn ei kwijt kan en mijn muzikale opvattingen kan laten spreken.”

Ben Blue van Madame Jeanette & the Peppers, jazz, lounge, easy listening en close harmony. Boek dit jazz, easy listening, lounge en close harmony combo bij Ben's Bookings.

Ben Blue

Ben Blue is gitarist sinds 1974. In 1977 werd hij lid van de bluesband Crash Landing, waar hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste bandervaringen opdeed. Vervolgens speelde Ben in twee hardrock bands; Highway Chile was zeer populair in Rotterdam en met Helloïse verwierf hij landelijke bekendheid. Ze maakten een aantal albums en toerden door het land, met als hoogtepunten optredens in Ahoy’ en De Kuip in Rotterdam.

Vier jaar nadat Helloise in 1987 stopte, volgde Ben een opleiding voor docent popmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en werd hij gervraagd in de band van saxofonist Bertus Borgers, waar hij twee jaar met veel plezier deel van uitmaakte. Op het conservatorium kwam Ben in contact met Anton Arema, waarmee hij het akoestische coverduo Big Bucks & Easy Money oprichtte. Dit duo en de daarvan afgeleide band K’BAM! spelen tot op de dag van vandaag op alle denkbare plaatsen en gelegenheden. Ook ontwikkelde Ben een interesse voor Country & Western muziek en maakte hij met Anton een album in dit genre.

Vanaf 2004 speelt Ben Blue ook solo en heeft hij het “liedjes-op-maat-bedrijf” The Songbakery.