The Ben Blue Acoustic Trio. bandje gezocht? Gezellige achtergrondmuziek voor receptie, restaurant of feest huur je bij Ben's Bookings.

Rustige, verzorgde muziek met driestemmige zang

Als de live muziek niet te veel mag overheersen maar wel van goede kwaliteit moet zijn. Drummer Onno kan zijn cajon meenemen, zijn drumkit, of een constructie daar tussenin. Bas, zang en gitaar worden licht versterkt en evenals bij alle andere bands kan het natuurlijk ook iets pittiger.

GENRE
Pop, Blues, Jazz, Country
VOORBEELDEN
The Eagles, Johnny Cash, The Beatles, Jason Mraz, Blues Brothers, Frank Sinatra, etc.
GELEGENHEDEN
Bruiloft, Café, Tuinfeest, receptie, restaurant

Prijzen

De prijs van een optreden van het Ben Blue Acoustic Trio is afhankelijk van de lengte van het optreden, de afstand vanaf Capelle a/d IJssel, welke apparatuur nodig is en nog wat extra opties zoals licht en pauzemuziek. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave via ben@benblue.nl

Gezellige achtergrondmuziek van het trio?

Achtergrondmuziek voor receptie of feest.

Dit trio, met gitarist/zanger Ben Blue, bassist/zanger Eddy de Jong en percussionist/zanger Onno Roëll zorgt voor prettige achtergrondmuziek op een receptie, diner of klein feest of fungeert als deur-act om uw gasten op aangename wijze te verwelkomen.

De band zorgt voor een prettige ambiance en mooie live muziek zonder de gesprekken van de gasten te belemmeren. Het volume kan laag gehouden worden, maar als de stemming er naar is kan het roer -in overleg met de opdrachtgever- ook worden omgegooid en kan het geheel wat steviger worden. Uiteraard zien de muzikanten er representatief en verzorgd uit.

Eddy de Jong

Ed de Jong zingt en speelt bas bij Madame Jeanette & the Peppers. bandje boeken voor huwelijk? Madame Jeanette & the Peppers, jazz, lounge, easy listening en close harmony.Eddy de Jong is geboren in een muzikantengezin en opgegroeid tussen de muzikanten in theaters en geluidsstudio’s. Muziek is hem dus met de paplepel ingegoten. Rond zijn tiende jaar is hij verliefd geworden op de basgitaar. Dit instrument is ook de liefde van zijn leven gebleven. Na gespeeld te hebben in diverse school- en vriendenbands heeft Ed op 20-jarige leeftijd besloten om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Het “vak” heeft Ed in de praktijk geleerd als bassist/zanger bij een showorkest. Met dit orkest heeft hij enige jaren door Duitsland. Oostenrijk en Zwitserland rondgereisd. Eenmaal terug in Nederland heeft hij met diverse bands veel grote Nederlandse artiesten begeleid. Daarnaast heeft hij een studie gedaan aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds zijn afstuderen geeft Ed, naast het spelen, les op de popafdeling van de Rotterdamse muziekschool (SKVR).

Het initiatief van Ben en Jeanette om dit combo te starten maakte Ed meteen enthousiast. Het idee om met een groep gelijkgestemden (samen) mooie muziek te gaan maken met de daarbij behorende close harmony vocalen geeft hem het gevoel van een “warm bad” en mede daardoor heeft hij nu van zijn werk weer zijn hobby gemaakt.

mjp-05Onno Roëll

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en een leven zonder muziek is een leven zonder inhoud. Dat begreep Onno blijkbaar al in de wieg: hij kon goed huilen, totdat zijn moeder ontdekte dat hij een tevreden luisterende baby werd zodra ze de transistorradio naast de wieg aanzette.

Iets later begon hij liedjes mee te neuriën. Onno: “thuis bespeelden mijn beide ouders diverse instrumenten en het was dan ook niet vreemd dat ook ik een instrument ging bespelen.”De kennismaking met de piano verliep stroef, maar met de stokken ging het beter.

Op de muziekavonden die zijn ouders thuis organiseerden trommelde hij als 11-jarige op een kastje mee met de evergreens en fantastische bebop-jazznummers die werden gespeeld. De liefde voor het drummen was geboren en na een mislukte flirt met de fanfare sloot hij zich met zijn eerste drumkitje aan bij twee muzikale buurjongens, waarmee hij op zolder bebop-jazz speelde.

Vele bands met diverse stijlen, tot zelfs symfonische rock volgden. Zijn muzikale smaak werd daardoor steeds breder en naast het drummen ontdekte hij de leuke kanten van het zingen. Blues, jazz, funk, soul en fusion zijn zijn favoriete stijlen: “Het zijn stijlen waarin ik mijn ei kwijt kan en mijn muzikale opvattingen kan laten spreken.”

mjp-21

Ben Blue

Ben Blue is gitarist sinds 1974. In 1977 werd hij lid van de bluesband Crash Landing, waar hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste bandervaringen opdeed. Vervolgens speelde Ben in twee hardrock bands; Highway Chile was zeer populair in Rotterdam en met Helloïse verwierf hij landelijke bekendheid. Ze maakten een aantal albums en toerden door het land, met als hoogtepunten optredens in Ahoy’ en De Kuip in Rotterdam.

Vier jaar nadat Helloise in 1987 stopte, volgde Ben een opleiding voor docent popmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en werd hij gervraagd in de band van saxofonist Bertus Borgers, waar hij twee jaar met veel plezier deel van uitmaakte. Op het conservatorium kwam Ben in contact met Anton Arema, waarmee hij het akoestische coverduo Big Bucks & Easy Money oprichtte. Dit duo en de daarvan afgeleide band K’BAM! spelen tot op de dag van vandaag op alle denkbare plaatsen en gelegenheden. Ook ontwikkelde Ben een interesse voor Country & Western muziek en maakte hij met Anton een album in dit genre.

Vanaf 2004 speelt Ben Blue ook solo en heeft hij het “liedjes-op-maat-bedrijf” The Songbakery.