Blues en bluesrock van de topband Hurricane Bob is te boeken bij Ben's Bookings.

Bluesrock Powertrio met topmuzikanten

Zanger gitarist Ben Blue, bassist Ocki Klootwijk en drummer Arie Verhaar gaan compleet los op blues en rock covers.Vakmanschap en spelvreugde op hoog niveau.

GENRE
Bluesrock, Blues, Rock
VOORBEELDEN
Jimi Hendrix, ZZ Top, Stevie Ray Vaughn, Cream, Gary Moore, Creedence Clearwater Revival, BB King etc.
GELEGENHEDEN
Café, Festival, Bluesroute, Feest

Prijzen

De prijs van een optreden van Hurricane Bob is afhankelijk van de lengte van het optreden, de afstand vanaf Capelle a/d IJssel, welke apparatuur nodig is en nog wat extra opties zoals licht en pauzemuziek. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave via ben@benblue.nl

Het dak er af met Hurricane Bob?

of:
Boek Ben Blaauw

Hurricane Bob is het powertrio van Ben Blue, Ocki Klootwijk en Arie Verhaar waarin de elektrische gitaar uit het vet wordt gehaald en ongeremd wordt geïmproviseerd.

BLUESROCK

De stijl van de band laat zich het makkelijkst omschrijven als “bluesrock”. Hurricane Bob neemt nummers van artiesten als Jimi Hendrix, ZZ Top, The Beatles of Neil Young en maakt daar elke keer een nieuwe interpretatie van. De band draait om improvisatie en virtuositeit. In maart 2014 besluit de band ook eigen materiaal te gaan schrijven en de eerste componeer-sessies zijn dusdanig veelbelovend dat besloten wordt een album te gaan maken.

CAFÉ’S & FESTIVALS

Hurricane Bob is het best op zijn plek in café’s, op bluesroutes en festivals en gedijt in een omgeving van echte muziekliefhebbers.

TOPMUZIKANTEN

In het verleden zijn verschillende muzikanten ingevallen als Ocki of Arend verhinderd waren. Topmuzikanten als Mark Stoop, Rik Kraak, Mick Pauwe, Joeri Rook, Ivo Severijns, Arend Niks, Joost Kroon en Sjoerd van Bommel hebben in dit trio al voor onvergetelijke avonden gezorgd.

Drummer Arie Verhaar van bluesband Hurricane Bob, het Rotterdamse powertrio. bandje boeken voor muziekcafé? Gitaarmuziek, pop, rock, covers, blues, jazz, funk, soul. Akoestische band.Arie Verhaar

Toen ik zestien jaar oud was kwam ik met een vriendin terecht in een theater bij ons in de buurt. Voordat de voorstelling was begonnen gluurde ik even door het gordijn en zag de instrumenten op het podium staan, mooi verlicht door de gekleurde podiumverlichting. Eigenlijk was er maar één instrument wat mijn aandacht trok: het drumstel. Op dat moment dacht ik: dit is het, dit is wat ik wil doen. Ik wil gaan drummen!

Echter, ik ben opgegroeid in een familie waar bijna alleen maar naar klassieke muziek geluisterd werd. Daarom was de drempel vrij hoog, en het kostte me daarom ook twee jaar om de moed te verzamelen om het aan mijn ouders te vragen. Dat is de reden waarom ik pas begonnen ben toen ik 18 jaar was.

Na een tijd lang meespelen met platen (en erg veel ‘lucht-drummen’, vanwege het geluidsoverlast naar de buren), realiseerde ik me dat ik best wat lessen kon gebruiken. Via de lokale muziekwinkel werd ik in contact gebracht met Eelco de Boer. Hij was niet alleen mijn eerste leraar, maar ook een soort mentor. Het klikte enorm en het was precies wat ik nodig had. Na ongeveer drie jaar les van Eelco adviseerde hij me om toelating te doen bij het conservatorium. Ik werd meteen aangenomen in Rotterdam in 1994. Vanaf die tijd heb ik meer dan vijf jaar les genoten van fantastische drummers en geweldige docenten.

Na mijn eindexamen in november 1999 heb ik erg veel ervaring opgedaan door zoveel mogelijk optredens te doen met allerlei verschillende bands, liefst met zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen. Ook ben ik regelmatig op tournee geweest in veel landen binnen én buiten Europa. Na een paar jaar kreeg ik weer de behoefte om les te nemen. Eigenlijk was er op dat moment maar één drummer waar ik les van wilde hebben, en dat was Chander Sardjoe. Hij is een van de beste drummers die er op dit moment in Europa rondlopen. Ik heb een geweldige tijd gehad door af en toe een les te halen en/of eens rond te hangen, gedurende ongeveer drie jaar, tot hij naar Parijs verhuisde. Op dit moment is het vooral de uitwisseling met andere muzikanten, de inspiratie die ik haal uit het luisteren naar goede muziek, en het raadplegen van andere drummers, waardoor ik mezelf verder kan blijven ontwikkelen.

Op dit moment ben ik betrokken bij Hurricane Bob, Bregje Sanne Lacourt, Ron Walter.

Bassist Ocki Klootwijk van bluesband Hurricane Bob, het Rotterdamse powertrio. live muziek gezocht voor braderie? Wij hebben een zanger gitarist, akoestisch duo, een feestband, jazz combo en een bluesrock powertrioOcki Klootwijk

Ocki Klootwijk is een alom bekend en gerespecteerd bassist, maar ook studio-eigenaar, producent, technicus en stage-manager bij grote festivals. En hij zingt ook nog. Ocki speelt ook in het bluesrock powertrio Hurricane Bob. Ocki bast(e) daarnaast bij o.a. Lemming, Stealer, I’ve got the Bullets, Rick de Vito, Barry Hay and his Barking Dogs en VOF de Kunst en als invaller bij Anouk en The Golden Earring. Hij is aan het conservatorium afgestudeerd als popdocent maar heeft het momenteel te druk om les te geven.

Zanger gitarist Ben Blue. Covers van Stevie Ray Vaughn, ZZ Top en Eric Clapton van Hurricane Bob, met zanger gitarist Ben Blue.Ben Blue

Ben Blue is gitarist sinds 1974. In 1977 werd hij lid van de bluesband Crash Landing, waar hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste bandervaringen opdeed. Vervolgens speelde Ben in twee hardrock bands; Highway Chile was zeer populair in Rotterdam en met Helloïse verwierf hij landelijke bekendheid. Ze maakten een aantal albums en toerden door het land, met als hoogtepunten optredens in Ahoy’ en De Kuip in Rotterdam.

Vier jaar nadat Helloise in 1987 stopte, volgde Ben een opleiding voor docent popmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en werd hij gervraagd in de band van saxofonist Bertus Borgers, waar hij twee jaar met veel plezier deel van uitmaakte. Op het conservatorium kwam Ben in contact met Anton Arema, waarmee hij het akoestische coverduo Big Bucks & Easy Money oprichtte. Dit duo en de daarvan afgeleide band K’BAM! spelen tot op de dag van vandaag op alle denkbare plaatsen en gelegenheden. Ook ontwikkelde Ben een interesse voor Country & Western muziek en maakte hij met Anton een album in dit genre.

Vanaf 2004 speelt Ben Blue ook solo en heeft hij het “liedjes-op-maat-bedrijf” The Songbakery.

.