Gitarist zanger Ben Blue solo. live muziek huren voor een juileum? Zanger gitarist Ben Blue is een one man rockband of een rustige achtergrond muzikant.

One man Rockband of rustige achtergrondmuzikant.

Als Ben Blue zijn effectpedalen gebruikt lijkt het alsof er een complete band staat te spelen! Gestapelde partijen en heftig gitaarwerk dat je niet van een solist verwacht. Als je weinig ruimte of budget hebt en toch een vette muzikale avond wil is Ben Blue je man. Pop, rock, blues; alles is mogelijk. Desgewenst kan het publiek een keus maken uit het 200 songs grote repertoire van Ben.

Maar ook op een gezellig feestje of een rustige zondagmiddag in een kroegje kan Ben voor een goede sfeer zorgen. Met een kleine versterker staat hij dan in no-time opgesteld zonder dat jij of je gasten er last van hebben en zorgt voor gezellige achtergrondmuziek. Ook jazz en country staan op het repertoire.

En alles daartussenin…Kan natuurlijk ook! Bekijk hier het repertoire van Ben Blue solo.

GENRE
Pop,Rock, Blues, Jazz, Country
VOORBEELDEN
Johnny Cash, The Beatles, Jason Mraz, Blues Brothers, Frank Sinatra, RHCP, Thin Lizzy, Passenger, Neil Diamond, Greenday,
ZZ Top etc.
GELEGENHEDEN
Bruiloft, Café, Tuinfeest, receptie

Prijzen

De prijs van een optreden van Ben Blue solo is afhankelijk van de lengte van het optreden, de afstand vanaf Capelle a/d IJssel, welke apparatuur nodig is en nog wat extra opties zoals licht en pauzemuziek. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave via ben@benblue.nl

Wil jij uit je dak gaan met Ben?

of:
Boek Ben Blue solo

Hoe het begon…

Gitarist Ben Blaauw rond 1980. Gitarist zanger voor een feest in Brabant? Ben's Bookings, ook voor een duo, coverband of jazz combo.Ben begon met gitaarspelen in 1974 en speelde vanaf 1977 in een groot aantal landelijk bekende bands, zoals Highway Chile en Helloïse. In deze tijd bouwde hij een reputatie op als een van de beste gitaristen van Nederland. De nadruk lag op strakke slagpartijen en tot in de puntjes uitgewerkte virtuoze solo’s. Hij componeerde en speelde een aantal LP’s en CD’s vol en trad op in alle Nederlandse zalen.

Ben Blue op de nek bij Arjan Lucassen. bandje huren voor een tuinfeest? Vind een popgroep bij Ben's BookingsHoogtepunten waren in 1985 de Los Vast Roadshow in een uitverkochte “Kuip” en in 1987 een prestigieus optreden in de Rotterdamse Ahoy’, waaraan verder werd meegewerkt door o.a. Adam Curry en de Star Sisters.In 1991 kwam hij terecht bij de band van Bertus Borgers. Hier werd hem te verstaan gegeven dat zijn minutieus uitgezochte solopartijen niet op prijs werden gesteld en dat er geïmproviseerd diende te worden. Toen-ie dat eenmaal doorhad was het hek ook van de dam en elk optreden was vanaf toen anders.

Twee jaar later, in 1993, begon Blue aan de opleiding voor docent popmuziek aan het Rotterdams conservatorium. Hier kreeg hij twee jaar zangles van Peggy Larson en richtte hij met medestudent Anton Arema het duo Big Bucks & Easy Money op. Dit was een belangrijk keerpunt in zijn carrière; voor het eerst ging Ben liedjes spelen, in plaats van de ingewikkelde partijen en riffs die hij tot dan toe gewend was. Weer ging er een nieuwe wereld open omdat hij nu ook zonder band of apparatuur gewoon iets leuks ten gehore kon brengen. Blue begon naast tweede stemmen ook de leadzang van zijn eigen favoriete nummers te zingen. Na een kleine 14 jaar Big Bucks & Easy Money gingen Anton en Ben in 2004 meer en meer projecten en bandjes naast het duo doen. Blue legde zich toe op leadzang en vond manieren om met niets anders dan zijn akoestische gitaar heel veel liedjes in heel veel verschillende stijlen neer te zetten.

zanger gitarist Ben Blue speelt pop, rock, country, jazz en funk. En zelfs hiphop, met Ali B. live muziek gezocht voor thuis? Wij hebben een band voor elke gelegenheid.In 2008 vroeg rapper Ali B Ben om een live-band voor speciale optredens samen te stellen. Easy Money de Alleskunner nam de toetsen voor zijn rekening, Blue leidde het geheel en speelde uiteraard gitaar en het ritmetandem bestond uit Sjors en Jimmy (echt!). Op deze manier hield Ben voeling met de nieuwe stromingen en ging hij zijn persoonlijke vergrijzing tegen. Twee jaar hiphop was wel weer genoeg voor Anton en Ben en ze hebben zich intussen uit deze band teruggetrokken. De gitaartechniek die hij al vanaf 1974 ontwikkelde, de improvisatiekunst die Bertus Borgers hem bijbracht, de zang die Ben sinds 1993 serieus aangepakt heeft en zijn enorme ervaring als muzikant op de meest uiteenlopende gelegenheden voor een wel zeer gevarieerd publiek komen nu samen in de performance van Ben Blue Solo.

Ben Blue is bekend van o.a.: Big Bucks & Easy Money, K’BAM!, Highway Chile, Helloïse, Bertus Borgers & the Groove, Hurricane Bob en 666-The Nightmare en is componist bij The Songbakery en docent bij de SKVR