Waar moet ik op letten als ik live muziek wil boeken?

  • Zorg dat je goed op de hoogte bent van de prestaties van de band. Bekijk YouTube films en/of bezoek een optreden. Bekijk ook het repertoire van de artiest.
  • Denk na over hoe je wil dat je feest wordt. Kan deze band of artiest de sfeer creëren die je voor ogen hebt? Wil je van begin tot eind live-muziek?
  • Bespreek met de locatie wat de mogelijkheden voor en eisen aan de muziek zijn. Is er een podium, of een plaats waar de artiest kan staan? Zijn er beperkingen aan het volume?
  • Maak duidelijke afspraken over speeltijden, aanvang en eindtijd. Bespreek ook of de band een lange opbouwtijd en soundcheck nodig heeft en of het nodig is dat dit gebeurt voordat de gasten komen.
  • Maak ook duidelijke afspraken over de betaling. Het bedrag uiteraard, maar ook of het ter plekke contant of per bank wordt voldaan en als er een ceremoniemeester is die er voor verantwoordelijk is, stem dit dan duidelijk af met de bandleider.
  • Denk na over de opstelling van de band en de gasten. Zorg dat mensen die met elkaar willen praten of meer van rust houden niet pal voor de luidsprekers zitten. Wil je dat de band speelt als de gasten binnenkomen, tijdens het feliciteren van het bruidspaar of tijdens het afscheid, doe dit dan ook niet vlak bij de band. Als je verwacht dat er gedanst gaat worden, zorg dan voor een dansvloer bij de band.
  • Kan de band (of je gasten) problemen verwachten bij het bereiken van de locatie? Is er een evenement vlakbij, een wegversperring of iets anders waardoor de reistijd aanzienlijk verlengd wordt? Moet de apparatuur langs hoge trappen of door smalle deuren? Moet er een speciaal iemand gebeld of opgetrommeld worden om de deur op tijd open te doen? Geef eventueel te voorziene problemen tijdig door aan de band en zorg dat iedereen de nodige telefoonnummers heeft.